Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În vreme ce operatorul se plânge de existenţa călătorilor fără bilet, cei cu bilet se plâng de lipsa confortului şi de aerul condiţionat nefuncţional.

Autobuzele reşiţene au fost, recent, scena unor controale derulate în baza unui protocol de colaborare între societatea Transport Urban şi Poliţia Locală. Şi după cinci zile de control, în care s-a trecut prin 109 mijloace de transport în comun, au fost prinşi 28 de călători fără bilet, motiv pentru care au fost aplicate tot atâtea sancţiuni, însumând 2.300 de lei. Rezultatele controlului, postate pe o reţea de socializare, au atras un val de reacţii din partea reşiţenilor, are s-au arătat revoltaţi vizavi de unele etnii care călătoresc din obişnuinţă fără bilet, fără să plătească nimic sau de eterna problemă a lipsei aerului condiţionat în balenele albastre.

Miron Andrei a întrebat dacă „Ăia pe care i-aţi sancţionat erau romi? Întreb pentru că nu o dată am văzut că pe cei de etnie nici nu îi băgaţi în seamă. Pe români îi hărţuiţi şi jecmăniţi că-s mai educaţi, dar pe cei care vă scuipă şi vă ameninţă nici nu îndrăzniţi să-i abordaţi! Şi, mă rog, verificând şi sancţionând călătorul, când aţi avut calitate de controlori, aţi putut verifica şi confortul? Şi ce aţi constatat? Toate bune şi frumoase?“.

Şi dacă mulţi reşiţeni au constatat că aparatele de taxat sau cititoarele de carduri sunt uneori nefuncţionale, mai toţi au remarcat absenţa climei. „Voi cât trebuie să fiți sancționați pentru condițiile în care călătorim? Facem saună, climă pauză în ele“, nota Claudiu Gyurkovits. Şi Cristina Ramona Manciu remarca acelaşi aspect: „Plătim bilete cu saună inclusă? E horor în autobuzele astea“, în vreme ce Oana Mihali concluziona, dezamăgită: „Amenzi ştiţi să daţi, nu? Chiar acum m-am urcat într-un autobuz… Scuze, în saună! E puţin spus. Câtă bătaie de joc mai puteţi face? Serios. Poate sunt oameni care au probleme cu inima! La lucrul ăsta v-aţi gândit?“.

Aşteptăm, ca în fiecare vară, controlul unei comisii de la Primărie în urma căruia se va stabili, conform tradiţiei, că aerul condiţionat este funcţional în toate autobuzele…

Adaugă comentariu