Caraş-Severin, Romania

BREBU NOU – Mai mulţi cetăţeni din zona Gărânei au sesizat joi autorităţile cu privire la animale care au comportament agresiv.

O echipă a Inspectoratului de Regim Silvic şi de Vânătoare Caraş-Severin s-a deplasat dis-de-dimineaţă în zonă după mai multe notificări care anunţau în zonă fie prezenţa lupilor, fie a unor câini agresivi faţă de om. Aceştia şi-ar fi găsit loc de plimbare chiar în Poiana Lupului (!) unde va avea loc, în perioada 11-14 iulie, cea de a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz.

„Am fost contactaţi chiar de primarul comunei Brebu Nou, care, la sesizarea cetăţenilor, ne-a rugat să verificăm zona pentru ca evenimentul să nu fie perturbat de respectivele animale. Cu toate acestea, nu cred să fie vorba de lupi, ci, cel mai probabil, sunt câini de la stânele din apropiere. Nici câini fără stăpân nu credem că s-ar afla acolo, dar intră în atribuţiile noastre să verificăm şi să rezolvăm problema, în cazul în care aceasta se confirmă”, ne-a declarat Romel Buzescu, şeful IRSV Caraş-Severin.

Deşi în anii trecuţi au mai fost semnalate prezenţe ale unor câini care aşteaptă în zona corturilor alimentele aruncate de turiştii amatori de jazz, până acum sesizările nu au ajuns până la acest nivel.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Se vor speria oricum de zgomote si aglomeratie… In 28 de ani de cand merg la Garana nu am avut niciodata probleme cu cainii, iar lupi nu am vazut nici in cele mai grele ierni (doar niste urme pe zapada la marginea padurii)…Dar…trebuie facuta putina valva pt publicitate, nu? 🙂

Adaugă comentariu