Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cum? Prin noua organigramă pe care edilul Caransebeșului o va propune spre dezbatere în Consiliul Local. Cel puțin așa susțin liberalii, care anunță că nu vor vota așa ceva.

Noua organigramă anunțată de primarul Felix Borcean de mai bine de un an stârnește deja controverse. Proiectul de hotărâre nu a primit avizul comisiei de specialitate, liberalii nesemnând proiectul pentru a fi dezbătut în ședința ordinară din iunie, astfel că Borcean va face uz de posibilitatea ca organigrama să fie introdusă pe ordinea de zi, fără aviz, într-o ședință extraordinară.

„Nu am înțeles de ce nu a primit aviz proiectul de modificare a organigramei, care nu are nicio chestiune atât de delicată. O voi introduce fără avizul consilierilor într-o ședință extraordinară. Mai e și înființarea unei funcții de bibliotecar, riscăm să rămână doar directorul în toată biblioteca, și mai era o modificare la organigrama de la Asistență Socială”, a declarat primarul Caransebeșului.

Liberalii văd însă altfel lucrurile și spun că noua organigramă îi lasă fără atribuții atât pe viceprimarul Marius Isac, cât și pe secretarul municipiului Ana Bratu.

„Atât eu cât și dna seceretar rămânem fără nicio atribuție. Dl primar nu mi-a spus absolut deloc că rămân fără nicio atribuție, e viziunea dânsului, să vedem dacă reușește”, a spus adjunctul lui Borcean, în timp ce președintele interimar al PNL Caransebeș, Andrei Ungur, crede că „ar fi absurd ca PNL să voteze o organigramă în care viceprimarul liberal rămâne fără nicio atribuție. De asemenea, la bibliotecă este o dezinformare totală că rămâne biblioteca doar cu directorul. E o doamnă care iese la pensie și o alta care pleacă în maternitate, rămân libere posturile, de ce mai înființăm un post?”.

Răspunsul la toate aceste dileme l-am putea avea marți, 2 iulie, atunci când aleșii caransebeșeni se reunesc pentru a dezbate aceste chestiuni.

Răzvan Mihalcea

Adaugă comentariu