Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Felix Borcean nu este de acord cu unele proiecte depuse pe Legea 350 privind finanțările nerambursabile de la bugetul local. Un proiect de hotărâre în acest sens ar fi trebuit să se afle pe masa aleșilor locali zilele trecute, însă edilul caransebeșean nu a agreeat anumite solicitări ale Episcopiei Caransebeșului.

Mai mult, Borcean a precizat că va lua personal parte la lucrările comisiei care validează sau nu proiectele depuse, urmând să o prezideze.

„Nu am băgat pe ordinea de zi proiectul privind alocarea sumelor pe Legea 350, pentru că vreau să-l rediscut, să particip și eu la lucrările comisiei, astfel încât voi fi eu președintele acestei comisii. Foarte mulți bani se duc către Biserica Ortodoxă, lucru pe care eu nu pot să-l accept în situația financiară actuală, e vorba undeva în jur de 170 mii lei. La Culte, doar Biserica Ortodoxă are șase proiecte, din care unul, al Episcopiei, pentru amenajarea curții centrului eparhial, atenție, cu pavele 3D, 50 mii lei. Adică eu nu pun pavele normale pe trotuarele orașului și dau la Episcopie să pună 3D. Un alt proiect al Episcopiei, iluminare Cimitirul Eroilor, dotare cu sistem supraveghere. Nu spun că toate aceste proiecte nu sunt viabile. Spre exemplu, pentru Biserica din Pipirig, care a fost lăsată la o parte puțin, chiar eu am propus alocare pentru iconostas, 25 mii lei”, a explicat Borcean.

Spre comparație, edilul a prezentat sumele de la Sport sau pentru acțiuni sociale. „Competiții CSȘ – 17 mii lei, Energetica (judo) – 30 mii lei, Asociația Județeană de Șah – 7 mii lei. Fotbalul, Viitorul Caransebeș, nu este, pentru că nu și-au rezolvat problemele, Primăria trebuie să recupereze niște bani, 8 mii de lei. Sunt de acord însă cu proiectul Caritas, de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, 70 mii lei”, a mai spus primarul Caransebeșului, potrivit căruia a rămas și un excedent de 160 de mii lei pe Legea 350.