Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și face apel la locuitori să-și curețe trotuarele din fața caselor!

Primarul spune că Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare nu poate face față așa cum și-ar dori cetățenii situației dificile cauzate de căderile masive de zăpadă. Potrivit lui Borcean, se acționează cu prioritate pe arterele principale, iar mai apoi pe cele secundare. „Fac un apel la cetățeni să vină alături de noi, să înțeleagă situația, avem doar cinci utilaje pe străzi, de aceea îi invit pe cei de la case și de la blocuri să dea zăpada din fața caselor pentru că este obligația lor, iar noi nu avem suficient personal”, a spus primarul Caransebeșului. Primii care au sărit în ajutor au fost pompierii Detașamentului Caransebeș, urmați de jandarmi. Sunt prioritare străzile spre Spitalul Municipal de Urgență, dar și intersecțiile și trecerile de pietoni, mai ales cele din preajma școlilor.

La Caransebeș, încă de azi dimineață copacii au început să cedeze, atât în zona centrală, cât și în Parcul Dragalina, închis de autorități din cauza codului portocaliu.

UPDATE. Primarul Felix Borcean anunță că „școlile nu se închid în Caransebeș. Școlile, ca și bisericile, nu ar trebui să fie niciciodată închise. Cine nu poate sau nu vrea să meargă la școală e de înțeles. Doar zilele astea…”.

Adaugă comentariu