Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În ciuda reclamaţiilor, managerul spitalului din Caransebeş susţine că pacienţii internaţi nu plătesc nici medicamentele scumpe.Spitalul Municipal de Urgenţă din oraş nu se confruntă cu lipsa medicamentelor, stocurile fiind asigurate pentru cel puţin următoarele două luni. Asigurările au fost date de managerul unităţii, doctorul Horea Radu, potrivit căruia în farmacia spitalului există medicamente pentru toate grupurile de afecţiuni.

„Chiar şi în cazul medicamentelor mai scumpe şi folosite doar în anumite boli, care sunt în cantităţi mai mici, în situaţii de nevoie facem un referat special şi sunt plătite în mod excepţional de către spital, în maximum 90 de zile. Există un stoc pe care îl consider suficient, aş spune că pentru două luni există liniştit medicamente“, a spus chirurgul Horea Radu, care a mai adăugat că a vizitat personal, de mai multe ori, farmacia unităţii pe care o conduce, pentru a vedea paleta de preparate medicale aflate în stoc.

În ceea ce priveşte unele informaţii apărute în ultima perioadă, conform cărora anumiţi medici din spital trimit pacienţii internaţi să-şi cumpere medicamente la farmaciile din Caransebeş, managerul spitalului a precizat că „în cazul în care eu, ca şi manager, primesc o sesizare care să-mi ofere date concrete cu privire la ce farmacie s-a trimis, ce fel de medicamente, în ce zi, pe care secţie, pot să aprofundez această situaţie“.

Lidia Almăjanu

3 Comments

  1. Aha…si atunci de unde apar reclamatille domn MANAGER? Stiu, lumea e rea si scrie aiurea nu?

  2. Internati-va cateva zile si ve-ti vedea ca nu sunt medicamente asa cum sustine manegerul ,lipsa lor apare mai ales pe sectiile importante unde viata pacientiilor chiar depinde de acel tratament. Va sugerez sa intrebati si alte cadre medicale sau apartinatori ,nu doar pe d-nul maneger care nu o sa recunoasca ;normal …

Adaugă comentariu