Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sub cupola palatului administrativ municipal au fost discutate eventualele soluţii pentru reluarea serviciului.

O întâlnire a avut loc luni, 6 ianuarie, sub cupola palatului administrativ municipal, între Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, şi o parte a locatarilor blocului de pe strada Văliugului (nr. 77), care se confruntă cu probleme la reţeaua interioară de gaz. Mai mult chiar, în ultimele zile ale anului trecut, locatarii sesizat mirosul de gaz şi i-au anunţat pe cei de la E.ON, fiind dispusă sistarea furnizării gazelor către respectivul imobil.

„La întâlnire au fost convocaţi reprezentanţi ai conducerii primăriei (directorul executiv al Direcţiei Tehnice Generale – Titiana Cătană, şeful Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu – Cornelia Burileanu şi directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială – Cosmin Enuică) şi reprezentantul companiei E. On Gaz Distribuţie, Ştefan Popescu. În urma discuţiilor purtate, s-au găsit soluţii de remediere a problemei în cel mai scurt timp, lucrările urmând a fi finalizate în două zile. De asemenea, reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială vor efectua, în perioada următoare, anchete sociale la familiile care locuiesc în acest bloc, în vederea acordării unor ajutoare de urgenţă”, se arată într-un comunicat emis de către biroul de presă al Primăriei municipiului Reşiţa.

Asupra situţiei de pe strada Văliugului, Departamentul de Comunicare Corporatistă al E.ON a făcut câteva precizări: „În cursul zilei de luni, 30 decembrie 2013, dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat în legătură cu posibile scăpări de gaz la imobilul situat pe strada Văliugului nr.77, din municipiul Reşiţa. Echipa de intervenţii s-a deplasat la faţa locului şi a constatat scăpări de gaz la instalaţia interioară comună de utilizare a gazelor naturale. Conform legislaţiei în vigoare, pentru siguranţa în exploatare a fost sistat serviciul de distribuţie a gazelor naturale pentru consumatorii deserviţi de această instalaţie. Ca şi în cazul altor utilităţi, instalaţiile interioare de utilizare comune sunt proprietatea consumatorilor, aceştia având obligaţia legală de a le întreţine şi de a respecta normele de utilizare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă. Drept urmare, consumatorii au fost informaţi cu privire la paşii care trebuie parcurşi pentru reluarea alimentării cu gaz, respectiv, contactarea unei firme autorizate ANRE în vederea remedierii defectului şi ulterior informarea companiei noastre în vederea efectuării probelor de presiune şi reluarea alimentării în cazul în care nu se constată scăpări de gaz la instalaţia de gaz. În ceea ce o priveşte, E.ON Gaz Distribuţie îi asigură pe consumatorii din imobilul menţionat că va acorda întregul sprijin firmei autorizate ANRE care va executa lucrările de remediere a defecţiunii, prin punerea în funcţiune a instalaţiei în cel mai scurt timp posibil”.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu