Caraş-Severin, Romania

Numai că, deşi la data de 1 martie 2011 a avut loc licitaţia pentru locurile de cazare subvenţionate prin bilete de tratament balnear din unităţile turistice private, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, Manuela Maliţa spune că „poate săptămâna viitoare vom primi şi noi biletele repartizate judeţului nostru. Deocamdată, ştim doar câte cereri sunt, nu şi dacă le putem onora pe toate. Cert este că în ultimii ani numărul de bilete a scăzut constant“.

883 de bilete pentru cărăşeni

Pentru pensionarii din Caraş-Severin au fost distribuite, în 17 serii, 883 de bilete în staţiuni în care Ministerul Muncii deţine hoteluri, precum Buziaş, Covasna, 1 Mai, Amara, Geoagiu Băi, Moneasa şi Bala.

Criterii şi punctaje pentru bilete

Cererile se depun la biroul de bilete special amenajat la Casa Judeţeană de Pensii, cu minim 40 de zile înainte de data pentru care se face solicitarea plecării într-o staţiune. Şi în acest an, criteriile de acordare au rămas aceleaşi – se primeşte un punctaj în baza unor criterii prestabilite. Dacă nu a beneficiat de un bilet în ultimii doi ani, pensionarul primeşte 10 puncte. Dacă l-a avut în extrasezon, primeşte cinci puncte, trei dacă l-a primit în sezon, două pentru două bilete în extrasezon, un punct pentru un bilet în sezon şi unul în extrasezon. În cazul în care a avut două bilete în sezon, nu va beneficia de nici un punct. Se dau opt puncte în cazul celor cu pensie de invaliditate, şase pentru limita de vârstă cu stagiu complet, trei pentru pensia de urmaş, două pentru cea anticipată şi unul pentru cea anticipată parţială. În cazul unei pensii de limită de vârstă cu stagiu incomplet nu se acordă nici un punct.

Bilete în funcţie de cuantumul pensiei

Şi cuantumul pensiei contează. Astfel, una sub 400 de lei vă aduce şase puncte; cele cuprinse între 401 şi 800 de lei aduc cinci, cele între 801 şi 1.100 de lei – trei puncte, şi două pentru cele între 1.101 şi 1.400 de lei. Un cuantum cuprins între 1.401 lei şi valoarea salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului aduce un punct, iar pensiile ce depăşesc suma salariului mediu brut nu aduc nici un punct pentru bilete.

Adaugă comentariu