Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” a organizat, luni, un curs de educaţie financiară, în cadrul Programului BaniIQ.

Sesiunea de instruire s-a adresat bibliotecarilor publici şi a fost susţinută de Dominique Zară şi Marius Motoşan, coordonator judeţean în cadrul Programului Biblionet. Cei doi bibliotecari, care în luna iunie au beneficiat de instruire în domeniul finanțelor personale, le-au vorbit colegilor despre planificarea financiară şi organizarea bugetului personal, dar şi despre modalitățile de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire şi investiții.

Programul de educație financiară BaniIQ este inițiat de Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, iar prin intermediul acestei sesiuni de instruire va ajunge și în comunitățile locale, prin bibliotecile publice cărăşene incluse în Programul Biblionet.

La rândul lor, bibliotecarii participanţi vor organiza și susține cursuri cu participare deschisă pentru cărăşenii de toate vârstele interesaţi de domeniul financiar. Cursurile sunt gratuite, iar după absolvire, participanţii primesc un certificat de atestare a cunoştinţelor. Totodată, participanţii au ocazia să câştige premii în cadrul unor concursuri menite să încurajeze şi să convingă şi alte persoane să urmeze aceste cursuri. Detalii despre acest program de educație financiară se găsesc și pe site-ul www.baniiq.ro/biblionet

Adaugă comentariu