Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Cel mai nou serviciu al bibliotecii bocşene, Biblionet, a reuşit să aibă din start foarte mare priză la public. Chiar dacă nu toţi cititorii care trec pragul instituţiei se au cu mouse-ul şi cu tastatura, mulţi şi-au încercat abilităţile informatice sub acoperişul edificiului.

Serviciul Biblionet de la Biblioteca „Tata Oancea“ din Bocşa este foarte frecventat, însă mai ales de o altă categorie de utilizatori decât cititorii clasici ai bibliotecii – cei care nu prea citesc! În acest fel, Biblionet a atras spre bibliotecă şi persoane care în mod normal n-ar fi trecut pragul instituţiei. Unii vin să navigheze pe internet, alţii să caute tot felul de informaţii iar cei mici vin mai ales ca să se joace, dar, indiferent de vârstă, alţii vin să comunice cu rudele plecate în străinătate.

„Această sală multifuncţională a devenit, în aceşti trei ani de când funcţionează, un spaţiu foarte solicitat, fiind şi gazda multor manifestări culturale, dar şi sediul Centrului de Tineret Vasiova. În anul 2014, au frecventat sala Biblionet 1.931 de utilizatori de toate vârstele şi din toate categoriile sociale“, ne spune Gabriela Şerban, managerul bibliotecii bocşene.

Şi totuşi, Biblionet nu este cel mai solicitat serviciu al bibliotecii. Cel puţin, nu încă. Însă este un serviciu foarte căutat şi necesar, sub acoperişul acestui spaţiu fiind organizate tot felul de manifestări culturale.

Adaugă comentariu