Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doi sportivi legitimaţi la CS Universitatea Reşiţa, Robert Vîrlan şi Bogdan Nan, au participat cu succes zilele trecute, la Tirana, în Albania, la Campionatul Balcanic U 20 de volei de plajă, competiţie în care au reprezentat România.

Sportivii antrenaţi de profesorul timişorean Dan Mihai Jitaru au făcut o figură frumoasă în Albania şi au reuşit să ajungă până în ultimul act al întrecerii. Ȋn urma tragerii la sorţi, grupa reprezentativei masculine a României a avut ȋn componenţă Turcia şi Albania. Ȋn prima zi a turneului, sportivii români au reuşit să se mobilizeze exemplar depăşind cu scorul de 2-0 amblele echipe din grupă.

România a avut şi reprezentare feminină, o echipă formată din Adriana Melniciuc şi Ioana Ordean, antrenată de acelaşi Dan Jitaru. Ȋn ultima zi, finala mare a fetelor a fost o reeditare a partidei din grupe, când echipa noastră reuşea un sec 2-0, numai că, datorită vârstei fragede şi a emoţiilor, dar şi a câtorva mingi norocoase pe finalurile seturilor doi şi trei, Melniciuc şi Ordean nu au mai reuşit să se impună ȋncă o dată, cedând setul al doilea de la scorul de 18-17 în favoarea lor, iar ȋn decisiv de la scorul de 13-11 au pierdut câteva puncte realizate cu multă şansă de către elene, acestea din urmă reuşind astfel să ȋncheie partida cu scorul de 15-13. Dacă fetele nu au reuşit să ȋntreacă şi ȋn finală echipa pe care au ȋnvins-o ȋn grupă, băieţii Vȋrlan Robert şi Bogdan Nan nu le-au dat nici măcar o şansă adversarilor din Turcia, câştigând ȋn 36 de minute, cu 2-0.

Astfel, România şi-a mai ȋmbogăţit palmaresul cu o medalie de aur şi una de argint. „Sperăm ca şi pe viitor să reuşim aşa cum am mai facut-o ȋn anii trecuţi, să urcăm pe cele mai ȋnalte treapte ale podiumului de fiecare dată şi să aducem prin aceste rezultate cinste şi mândrie României”, ne-a declarat antrenorul loturilor naţionale feminine şi masculine, prof. Dan Mihai Jitaru.

Carmen Dobre

Adaugă comentariu