Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luptători cu focul din şapte judeţe îşi arată măiestria la Herculane, în concurs interjudeţean. Staţiunea Băile Herculane găzduieşte în intervalul 4-6 iulie, o etapă interjudeţeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al Judeţului Caraş-Severin.

La această competiţie participă echipajele câştigătoare ale etapelor judeţene din Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi judeţul gazdă. În total, participă 14 echipaje de pompieri civili, şapte ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de la localităţi şi şapte servicii private.

Echipele câştigătoare ale acestei etape vor participa la faza naţională a competiţiei. Printre obiectivele concursului se numără dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi privată, popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activitatea desfăşurată de aceste servicii, precum şi dezvoltarea şi îmbunătăţirea colaborării între serviciile amintite.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu