Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida din etapa a II-a a Ligii Zimbrilor dintre CSM Reșița și CSM Bacău a avut loc joi, 5 septembrie și s-a încheiat cu victoria oaspeților cu scorul de 37-30.

Rosso-nerii au făcut o primă repriză destul de modestă împotriva echipei lui Adi Petrea, fapt ce s-a putut observa în scorul de la pauză, 23-14 în favoarea Bacăului. În partea secundă reșițenii au încercat să recupereze handicapul de 9 goluri de la pauză, dar la acest joc CSM Bacău a arătat de ce are ca și obiectiv calificarea în play-off-ul campionatului. După acest meci, CSM Reșița a rămas cu un punct în clasament, în timp ce după primele două etape, CSM Bacău are șase puncte acumulate. Reșițenii trebuie să-și revină repede pentru că, urmează un meci la fel de greu cu Steaua, în deplasare.

„A fost o înfrângere categorică. Vrem să uităm cât mai repede prima repriză și să învățăm din greșelile pe care le-am făcut. A fost o primă repriză în care presiunea și-a spus cuvântul. Noi ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci, ne-am dorit cele trei puncte, dar din păcate, nu am reușit. La acest meci echipa din Bacău a fost mult peste noi. În repriza a doua am încercat să ținem ritmul cu adversarii noștri și cred că am reușit până la un moment dat. Bineînțeles că și ei au introdus în teren jucători mai tineri, la fel cum am făcut și noi. Am încercat să joc cu toți băieții de pe bancă. Din păcate, nu putem decât să uităm acest meci și să ne pregătim pentru meciul următor. Vom juca un meci foarte greu la Steaua, după care va veni Baia Mare aici. Sper că vom juca altfel și vom fi o altă echipă decât cea care a fost la acest meci pe teren”, a declarat Ilie Vaidasigan, antrenorul rosso-nerilor.

Fostul antrenor al Reșiței și actualul antrenor al Bacăului, Adrian Petrea, a spus la conferința de presă: „Am petrecut opt ani de zile la Reșița și acest lucru mă face să declar faptul că Reșița este în sufletul meu. Mă simt ca acasă, am prieteni foarte mulți și pentru mine este un sentiment foarte plăcut atunci când mă întorc la Reșița. Vreau să-mi felicit echipa pentru victorie și pentru modul cum am abordat acest meci. Nu-mi pare rău de CSM Reșița, este o echipă în construcție și cu un proiect frumos. Nu pot decât să urez Reșiței baftă și răbdare. Diferența la acest meci a fost făcută de experiența jucătorilor. De la început le-am spus jucătorilor mei să nu subestimăm Reșița, pentru că este o echipă care se va agăța pe tot parcursul campionatului de orice meci pentru a acumula puncte. Unitatea grupului și experiența și-au spus cuvântul în acest meci. Tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate, iar obiectivul echipei CSM Bacău este calificarea în play-off-ul campionatului”.

Președintele secției de handbal de la CSM Reșița, Cristi Pătru, a adăugat la final: „Din punctul meu de vedere, aș putea spune că ne-a lovit realitatea în față. Cred că de foarte mult ori am atras atenția că Liga Zimbrilor nu este Divizia A. Noi suntem o echipă în construcție și cred că mai avem mult de lucru. Dacă vom accepta realitatea și vom înțelege că fiecare meci este foarte greu, eu spun că vom avea de câștigat. Dacă nu, probabil că în iarnă va trebui să facem schimbări ca să rezistăm în Liga Zimbrilor”.

CSM Reșița: Vuița Boban, Paul Simulescu, Lucian Ignat, Alexandru Boriceanu, Eric Bărbuș, Eduard Belchite, Andrei Santeiu (1), Roberto Țiu (1), Mihai Rohozneanu (1), Răzvan Mledenciu (2), Alexander Starchenko (2), Raul Heimbach (3), Alexandru Vulpe (3), Răzvan Daia (4), Marius Bahan (4) și Claudiu Dediu (9).

În etapa următoare de duminică, 15 septembrie, elevii lui Vaidasigan vor da piept cu CSA Steaua București, meci care se va disputa în deplasare.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu