Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţii Poliţiei Locale Reşiţa au aplicat, de la începutul anului şi până în prezent, aproape 200 de sancţiuni şoferilor care au parcat maşinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Direcţia Poliţia Locală Reşiţa supraveghează aceste locuri, pentru a nu fi ocupate de alţi conducători auto. Cea mai mare problemă se întâlneşte, în special, în parcarea din jurul clădirilor administrative. Deşi aceste locuri sunt semnalizate corespunzător, sunt şi persoane care nu ţin cont de acestea şi de nevoile persoanelor cu handicap. Din această cauză, poliţiştii au aplicat, de la începutul anului, 192 de amenzi contravenţionale, în valoare de circa 10.000 de lei. Parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap este interzisă prin lege, iar amenda pentru această faptă este cuprinsă între 200 şi chiar 1.000 de lei, în condiţiile în care şoferul aduce şi injurii poliţiştilor.

3 Comments

 1. Ce cauta dubele de marfa de 7,5 tone in parcarea de pe str. Fagarasului 1A si str. Buzias?
  Dimineata blocheaza accesul copiilor la scoala. Luati masuri urgent!

 2. Dau si eu exemple:
  Parcarea de la Kaufland e plina de cocalari care ocupa locurile persoanelor cu dizabilitati.
  Parcarea de la Nera – la fel (Langa Orange si langa Becul Rosu).
  Trotuarul de acces pe langa Barzava de langa parcarea taximetristilor de la Semenicul este blocat zilnic de un BMW de bisnitar cocalar (CS-XX-MAN). Se zgarceste sa parcheze in parcarea cu plata daca tot vine zilnic „la lucru”. Daca tot Politia Locala nu-l „vede” (pe el si pe ceilalti) la lucru, poate ii vede macar masina parcata cum blocheaza traficul.

  • Sunt de acord cu cele afirmate de tine, dar uiti un aspect important..parcarea de la Kaufland si Nera sunt PRIVATE deci prin urmare, politaiul local daca aplica amenda este ABUZ IN SERVICIU!! In rest, nu sunt de acord cu nesimtitii care isi parcheaza masinile pe unde ii duce capul..

Adaugă comentariu