Caraş-Severin, Romania

OCNA DE FIER – Apa minerală de aici a devenit un brand redutabil pe piața produselor de lux de pe întreg mapamondul, însă o vor avea şi localnicii din comună.

Pe principiul „munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă”, faimoasa apă, pentru care se plătesc bani grei prin te miri ce destinații exclusiviste din lume, este doar o poveste frumoasă, dar intangibilă, pentru comunitatea locală. Da, se vinde la arabi și chinezi apa asta, dar în Ocna lipsește. Pentru că această așezare nu are alimentare cu apă. Această situație pare a lua sfârșit în viitorul apropiat. Primăria comunei așteaptă finanțarea pentru proiectul declarat eligibil, în valoare de 1 milion de euro, prin care se va realiza alimentarea cu apă. În primă fază, jumătate de comună va beneficia de această utilitate, urmând ca după finalizarea lucrărilor să urmeze un proiect de extindere, care să branșeze și restul gospodăriilor la rețea. Și asta nu este tot! Apa pe care alții dau bani frumoși, despre care se spune că este foarte pură și cu un ph de 8.25, va fi oferită GRATIS locuitorilor din Ocna de Fier. Tot ce trebuie să facă oamenii este să-și plătească branșamentul și ulterior vor beneficia de apă fără a plăti consumul. Este promisiunea primarului Petre Panescu pentru concetățenii săi.

„Dacă oamenii se vor branșa, aici vorbim de niște costuri relativ mici, eu le promit că, atâta timp cât voi fi primarul acestei comune, nu vor plăti nici un leu pentru consumul de apă. După cum știți, apa de aici este de o calitate foarte ridicată, alții o exploatează și fac profit de pe urma ei și eu consider că oamenii de aici o merită gratis. Măcar atât putem face pentru ei. S-au făcut greșeli în administrațiile trecute, când s-a început un proiect comun împreună cu orașul Bocșa, proiect în urma căruia Bocșa s-a ales cu apa și Ocna de Fier doar cu conducta care trece prin comună și duce apa la Bocșa. Dacă eram eu primar, întâi aș fi alimentat comuna mea și pe urma aș fi dat drumul la apă spre alte localități. Acum vom repara această situație și ușor-ușor mergem spre modernizare și normalitate”, susţine primarul de la Ocna de Fier.

Așadar, localnicilor le va curge gratis din robinete apa despre care se spune că ar conține particule de aur și argint, că e filtrată natural de măruntaiele pământului și că are proprietăți binefăcătoare. O fi mult și marketing în spatele acestei povești despre apa de la Ocna, dar cert e că oamenii mai merită și astfel de beneficii din partea autorităților locale, după decenii de promisiuni neonorate dar cu… taxele încasate.

Flavius Militaru

1 Comment

  1. O acțiune incredibil de valoroasă pentru care primarul comunei merită toate laudele.Va țin pumnii ca să izbândiți.Multa sănătate și multă putere de muncă, domnule primar!

Adaugă comentariu