Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trei tineri cărăşeni, care au cucerit prima poziţie pe judeţ în cadrul competiţiei, ne vor reprezenta la faza naţională.

Liceul Teologic Baptist din Reşiţa a găzduit, weekendul care tocmai s-a încheiat, faza judeţeană a Concursului biblic anual, derulat în organizarea Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste din Caraş-Severin şi a instituţiei gazdă. În competiţie s-au înscris un număr de 31 de copii, toţi elevi ai claselor II-VIII, arondaţi bisericilor baptiste „Speranţa“ şi Nr. 1 din Reşiţa, „Ghetsimani“ şi „Sfânta Treime“ din Caransebeş, „Emanuel“ din Grădinari, „Betel“ din Vermeş şi „Harul“ din Bocşa.

Tinerii au fost împărţiţi pe trei grupe. La cea mică pe locul I s-a clasat Ariana Simon, de la „Speranţa“ Reşiţa, pe locul II, Nicul Gavrilovici, de la „Ghetsimani“ Caransebeş, iar pe locul III, Claudiu Oprişoni, de la „Sfânta Treime“ Caransebeş, o menţiune fiind acordată tinerei Sarah Angela Brecica, tot de la „Sfânta Treime“ Caransebeş.

La grupa mijlocie, pe podium au urcat Olivia Melcescu (I), de la „Harul“ Bocşa, David Gavrilovici (II), de la „Ghetsimani“ Caransebeş, Alexandru George Ivan (III), de la „Speranţa“ Reşiţa, menţiunea revenindu-i Monicăi Lala, de la „Sfânta Treime“ Caransebeş. La grupa mare, primele patru poziţii au fost ocupate de Timotei Gavrilovici (I), de la „Ghetsimani“ Caransebeş, Ionuţ Marian Mateş (II), de la „Emanuel“ Grădinari, Iustina Augustinov (III), de la Nr. 1 Reşiţa, şi Mirabela Laura Sporea (menţiune), de la „Emanuel“ Grădinari.

Faza naţională a Olimpiadei biblice se va derula în perioada 19-24 august, la Brădeţul, în judeţul Hunedoara, după cum ne-a comunicat Alexandru Szucs, directorul LTB Reşiţa. La aceasta vor participa ocupanţii locului I de la cele trei grupe.

Antoniu Mocanu