Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 118 tineri au avut, marţi, bucuria de a participa la ultimul pas festiv al vieţii de student.Ultima ceremonie a vieţii studenţeşti, cursul festiv, s-a derulat marţi, 28 mai, sub cupola Aulei Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, pentru un număr de 118 tineri, unii dintre ei însoţiţi de fraţi, surori, părinţi şi bunici. Festivităţile s-au derulat doar pentru o parte a studenţilor forului, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Administrative şi Facultăţii de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei. Dintre aceştia, 42 şi-au finalizat studiile la Administraţie Publică, 34 la Asistenţă Socială, iar 42 la Sport. La manifestare au participat, pe lângă dascăli, şi Ion Imbrescu, secretarul judeţului, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor administrative de rang judeţean şi local.

Este vorba despre cel de-al doilea curs festiv de anul acesta, calendarul manifestărilor de acest gen fiind deschis de studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, joi, 23 mai. Programul va continua joi, 30 mai, pentru tinerii absolvenţi de la Ştiinţele Inginereşti, după cum ne-a comunicat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector al UEM.

Antoniu Mocanu

4 Comments

  1. Nu cred ca mai exista vreun absolvent de liceu sa nu aiba facultatea facuta la Sorbonica ba chiar doua, un masterat plus un doctorat numai in Romania se poate intampla asa ceva. Tot e bine ca au hartie de wc .SOMERI PE BANDA RULANTA BRAVO!

    • Ce sa faca copii dupa liceu? Sa se angajeze? Unde? Sa invete in particular? Chiar si americanii solicita o Diploma. Nu se ajunge asa usor la MIT nici chiar in America. Au mii de U. Arunca o privire cand ai timp. Eu acum am timp la ora 03:00 !

  2. Pentru cei care au terminat Administratia Publica trebuie sa le dau doua vesti. Ambele rele: Prima este ca nici absolventii din alti ani nu si-au gasit servici, cu mici exceptii, stiti voi! Si a doua este ca prin Regionalizare vor dispare zeci de posturi si in judetul CS. Dar va pot da si o veste buna, a III-a, puteti urma o a doua facultate de Inginerie – numai sa va tina „bretelele”
    Astia cu Teologia au mai mult noroc: inca se moare des!

  3. Ca sa ne dam seama de halul invatamantului din Romania e destul sa ne uitam la ciufulita aia in rosu din a doua poza. Asta da studenta moderna! Pe vremuri nici nu am fi indraznit sa calcam in scoala asa, aveam un respect fata de scoala si profesori. Acum, Dumnezeu cu mila!

Adaugă comentariu