Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce sâmbătă, 7 iunie, personalul responsabil a încuiat clădirea (structură a Liceului Teoretic Diaconovici–Tietz din cartierul reşiţean Marginea), marţi (10 iunie) dimineaţă, cei care au descuiat-o au avut un şoc: pe jos, la parter, sub un strat gros de praf alb şi spumă, provenite de la extinctoarele de incendiu, se puteau vedea resturi de la cataloage.

Pentru a nu afecta urmele de la faţa locului, martorii au chemat imediat poliţia care a început cercetările după ce, în prealabil, copiii – cei mai mulţi din zona Secu şi Cuptoare – au fost trimişi acasă.

Mai multe cadre didactice aşteptau în faţa şcolii sau pe băncile din apropiere. Martorii spun că, cel mai probabil, e vorba despre vandalism (asta în cazul în care nu se descoperă că a dispărut vreun bun), prin prisma faptului că matricolele erau distruse şi acoperite de material anti-incendiu. Există posibilitatea ca autorii să fi intrat pe un geam mic de la toaletă.

Cataloagele se aflau sub cheie, în cancelaria aflată la etajul doi al clădirii şcolii şi au ajuns la parter. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul şi găsirea făptaşilor.

Având în vedere că ne aflăm la final de an şcolar, notele aflate în cataloagele distruse ar putea fi recuperate, cel puţin teoretic, din carnetele elevilor sau din caietul profesorului.

2 Comments

  1. Vatzulik Boris Reply

    Sunt Vatzulik Boris director al Liceului Diaconovici-Tietz Resita. Pentru o corecta informare a opiniei publice precizez : cataloagele au fost recuperate in intregime iar ele nu au fost incendiate. Situatia scolara a elevilor este nealterata .Este regretabila actiunea a celor 4-5 tineri( din informatiile preliminare).

    • un fost elev... Reply

      Foarte bine ca ati lamurit situatia domn profesor! Ar mai fi de spus ca si locatia e gresita (Marginea?????). As fi curios in ce oras locuieste cel ce a scris articolul!

Adaugă comentariu