Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Un șofer care lucra la deszăpezirea Caransebeșului a fost amendat după ce a lovit o mașină parcată aiurea.Știrea că mașinile plecate la deszăpezit pe centura Bucureștiului au fost întoarse din drum, pe motiv că nu aveau roviniete, a șocat. Însă și în restul țării au avut loc întâmplări asemănătoare. La Caransebeș, primarul municipiului, Marcel Vela, a dat dispoziție, la ședințele Comitetului local pentru situații de urgență, ca echipele de intervenție, mașinile și utilajele de deszăpezit să lucreze continuu, să curețe toate străzile și căile de acces și să care zăpada din locurile aglomerate.

Evident, nu au lipsit și incidentele. Astfel, marți, în cartierul Pipirig, Ion Borca, unul din tractoriștii care deszăpezea de ore întregi, a atins cu lama plugului o mașină parcată aiurea. Șoferul a fost amendat de către Poliția Locală cu câteva sute de lei, adică o jumătate din salariul lui pe o lună. Obosit după atâtea ore lucrate, supărat că el a fost cel amendat și nu șoferul care a parcat aiurea, Ion Borca a dus tractorul la garaj și a hotărât să-și dea demisia.

Totuși, miercuri a revenit la lucru și curăță la zăpadă fără oprire. Nu a mai vrut asta, dar dacă primarul Caransebeșului i-a plătit amenda din buzunarul său, nici omul nu și-a lăsat primarul la greu. Acum nu mai e supărat nici pe polițiști, dar speră în aplicarea mai corectă a amenzilor…

Lidia Almăjanu