Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Aflată în administrarea Clubului de vânătoare şi pescuit sportiv din Caransebeş, balta de la ieşirea spre Reşiţa, cunoscută de localnici ca balta de la Avicola, a fost populată marţi cu peste 400 de kilograme de crap Ten şi românesc.

Peştii, exemplare între 1 şi 3 kilograme, au fost achiziţionaţi de la crescătoria din Ineu, din fondurile AJVPS Caraş-Severin şi din donaţia făcută de consilierul liberal Dan Tocuţ. „Am cumpărat 300 de kilograme de Ten pentru a distruge papura din balta de la şosea. De asemenea, un împătimit al pescuitului sportiv, domnul doctor Dan Tocuţ ne-a sponsorizat cu 100 de kilograme de crap românesc. Până în mai anul viitor pescuitul pe această baltă va fi închis pentru ca peştii să ierneze în linişte“, a precizat Cristian Stepanescu, vicepreşedintele Filialei Caransebeş a AJVPS.

Popularea bălţii de la fosta Avicola a fost salutată şi de preşedintele de onoare al Clubului, Marcel Vela, potrivit căruia astfel de iniţiative sunt în spiritul grijii faţă de natură. „A pescui sau a vâna nu înseamnă doar a te delecta cu acest sport, fără să ai grijă de natură. Felicit filiala pentru că prin acest demers a dat dovadă că iubeşte natura şi aceste locuri pe care Dumnezeu le-a binecuvântat“, a spus şi primarul Caransebeşului.

Adaugă comentariu