Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce au primit mai multe sesizări, reprezentanţii municipalităţii au găsit un reşiţean care locuia fără forme legale într-un apartament aparţinând primăriei şi care ar fi trebuit repartizat persoanelor de pe lista de aşteptare.

De fapt, este vorba despre o persoană cu handicap de gradul I permanent care, împreună cu familia sa, formată din cinci persoane, „ocupă fără forme legale apartamentul situat în Reşiţa, str. Fântânilor, bl C2, ap.16“, unde a fost găsit de către reprezentanţii Serviciului de Administrare a Patrimoniului şi de către poliţiştii locali, după cum se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Reprezentanţii municipalităţii spun că membrii familiei deţineau, sub diverse forme, mai multe autoturisme, numărul lor reducându-se acum la trei, iar în perioada 1984-1989 ar fi locuit pe strada Rarău, într-o locuinţă pe care capul familiei a deţinut-o şi în proprietate. Din 2008, reşiţeanul s-a înscris pe listele pentru repartizarea unei locuinţe din fondul locativ de stat (pe care figura anul trecut pe locul 78), dar şi pe cele pentru locuinţe sociale (la poziţia 166).

Neavând o locuinţă, autorităţile i-au lăsat să stea pe strada Fântânilor, pe o perioadă determinată, de două-trei luni, până îşi rezolvă problema locativă, numai că oamenii au uitat să plece, deşi spaţiul trebuia acordat familiilor care aveau prioritate pe lista de aşteptare… Acesta este motivul pentru care municipalitatea are în vizor evacuarea familiei cu pricina în perioada următoare.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu