Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii clasei a VIII-a se pregătesc pentru primul examen important din viaţa de şcolari – Evaluarea Naţională.Pentru a se obişnui cu emoţiile din timpul examenelor şi criteriul de notare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin organizează simulări la toate cele trei probe scrise. Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română a fost simulată în data de 25 februarie, probă ce s-a desfăşurat în 82 de centre de examen din Caraş-Severin. Din 2.696 de elevi înscrişi pentru susţinerea acestei probe au fost înregistrate 112 absenţe.

Elevii care studiază în limba maternă au susţinut marţi, 26 februarie, simularea Evaluării Naţionale la Limba şi literatura maternă. În Caraş-Severin, acestea au fost susţinute în trei centre de examen la Şcoala Gimnazială „Atanasie Cojocaru“ Pojejena, Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa şi Liceul Pedagogic „C.D. Loga“ Caransebeş. La această probă s-au înscris 25 de elevi, toţi fiind prezenţi la examen. Variantele de subiecte au fost elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi au fost transmise persoanei de contact desemnate la nivelul unităţii şcolare în ziua fiecărei probe scrise, conform unei proceduri interne.

Comisiile de examen au asigurat montarea camerelor de supraveghere video funcţionale în sălile în care se desfăşoară probele scrise şi cele în care se descarcă şi se multiplică subiectele şi se preiau lucrările scrise. Miercuri, 27 februarie tinerii vor susţine simularea examenului la Matematică.

Lavinia Predescu

1 Comment

Adaugă comentariu