Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Muntele a găzduit o tabără de profil, „cursanţii” putând pune în practică, în zonă, tehnicile învăţate.

O tabără de iniţiere în domeniul fotografiei, cineamatorismului şi actoriei a fost organizată zilele trecute, pe muntele Semenic, de către Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, Asociaţia Cogito şi Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu”.

Este vorba despre o primă ediţie a acestui eveniment, ce a stârnit un mare interes în rândul celor pasionaţi de aceste domenii, astfel că s-au înscris şi au participat 27 de persoane din Reşiţa, Timişoara, Cluj Napoca, Alba Iulia, Drobeta Turnu Severin, după cum se mândresc organizatorii.

„Participanţii la atelierul de fotografie au învăţat despre modul de funcţionare al unui DSLR, modurile de fotografiere, luminozitate, expunere, sensibilitate ISO, aspectul imaginii, balansul de alb şi nu numai. Atelierul de cineamatorism a oferit posibilitatea celor interesaţi să afle mai multe despre evoluţia aparatelor de filmat, să lucreze cu camere de filmat pe pelicula de 16 mm, să înveţe tehnici de lucru cu măştile pentru efecte speciale precum şi noţiuni de bază privind modul de developare şi proiecţie a peliculei de 16 mm”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cu aceeaşi ocazie au fost organizate diverse excursii pe vârful Semenic, la Lacul Vulturilor şi în împrejurimile zonei, unde participanţii au putut realiza fotografii şi materiale video, punând astfel în practică tehnicile învăţate în cadrul taberei.

„În viitorul apropiat se doreşte realizarea unei expoziţii cu fotografiile şi filmările realizate la atelierul de cinematorism”, ne informează Adela Maria Berbentia, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.

1 Comment

  1. Inainte de 1989 fotografierea naturii ar fi putut insemna pentru turistul strain probleme mari la frontiera. Intreb cand s-au comis abuzuri, atunci sau acum cand fotografierea este libera oricand si de catre oricine. Ceva este defect in sistemul de aparare. In Austria acum 4 ani am gasit placuta cu Fotografiatul Interzis.

Adaugă comentariu