Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în perioada 31 mai – 2 iunie a.c., au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive şi a consumului de alcool, în urma cărora au fost aplicate 286 de sancţiuni contravenţionale.

„Acţiunile au avut drept scop reducerea victimizării din accidentele rutiere produse pe fondul consumului de alcool şi vitezei excesive, două dintre principalele cauze ale producerii accidentelor în judeţul nostru“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

În cadrul acestor activităţi au fost sancţionaţi 286 de conducători auto care nu au respectat normele referitoare la circulaţia pe drumurile publice, din care 193 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Unui şofer i-a fost reţinut permisul de conducere fiindcă a circulat pe contrasens.

Acţiunea pentru depistarea conducătorilor auto băuţi la volan s-a desfăşurat în perioada 27 mai – 2 iunie, când au fost constatate 12 infracţiuni şi cinci contravenţii. Pe lângă aceste abateri au mai existat 13 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constatate de poliţişti reprezentând conducere de vehicule neînmatriculate, fără permis sau cu permis anulat. În această săptămână poliţiştii rutieri continuă acţiunile pentru depistarea acelora care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Adaugă comentariu