Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta i-a replicat Romeo Dunca lui Raed Arafat, după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) l-a acuzat de atacuri asupra sistemului de salvare.

Raed Arafat spusese zilele trecute că firma lui Dunca nu a putut să intre în sectorul situațiilor de urgență pe banii statului, de unde și atacurile asupra persoanei sale, salvatorilor și a DSU, din ultima perioadă. În replică, Romeo Dunca îi transmite lui Arafat că nu este interesat nici acum și nici în viitorul apropiat de o astfel de activitate. Omul de afaceri îi reamintește secretarului de stat MAI că a modificat Legea sănătății, determinând bugetul de stat să trimită banii, ce erau firesc ai Ministerului Sănătății, la MAI, bani de care Arafat a dispus după bunul plac, negociind prețurile de pe lista de achiziții întocmită tocmai de oficialul DSU. „Vă felicităm pentru tot ce ați făcut, însă lucrurile bine făcute erau în fișa postului, fiind realizate cu banii statului ori cu fonduri europene, accesate tot în numele statului român. În prezent, cu ultimele îndeletniciri, distrugeți orice șansă de dezvoltare a segmentului aviatic privat. Cu siguranță întelegeți, dat fiind că inspirați inteligență. Într-adevăr, inteligent, dar și alunecos. Vă adaptați la orice alertă care ar putea genera întrebări și vă apărați cu aceleași fumigene emoționale care au efect doar la civili și la mătuși necăjite, bolnave și părăsite de cei ce au capacitatea să le apere”, spune Dunca.

Acesta precizează că nu a cerut decât ca MAI să intre în legalitate cu aeronavele SMURD: „Lăsați MAI și MApN să-și exercite atribuțiunile pe care le au și nu îi mai expuneți la toate invențiile dumneavoasträ nelegiferate. Dacă v-a reușit până acum să schimbați legi și să inventați HG-uri, modificarea Codului aerian al României (numai in scopul de a da legitimitate SMURD să execute servicii publice pe reglementări de aviație militară) vă va pune mari probleme, deoarece este, încă din faza de proiect, neconstituțional. De aceea, când spuneți că am dorit să vă sistăm activitatea și să rămâneți la sol, vă spun că mințiți! Cum la fel mințiți și când dați exemplu, că în Franța se întâmplă la fel și că ați fost consiliat de francezii care procedează identic”.

Omul de afaceri demontează o altă afirmație a lui Raed Arafat, aceea că ar fi adus ora de zbor la 1300 de euro, ba mai mult, spune că șeful DSU a avut pe mână 1 miliard de euro pentru ca, uneori, să ridice elicopterele SMURD de la sol pentru politicieni constipați. „O accesare simplă pe site-ul SMURD ne arată că în 2017 ați consumat, doar pentru salvările cu elicopterul, 75 de milioane de lei pentru care ați zburat 9570 de ore, adică la un curs de 4.5 RON/EUR înseamnă peste 1700 de euro ora de zbor. Și nimeni nu știe cât din alte servicii ce susțin această activitate le plătește tot statul, mă refer la salariile militarilor ce activează tangențial sau direct cu această activitate, întreținerea bazelor statului român, facturile utilităților și cate altele… În acest fel, activitatea de salvare și intervenție a costat în 2017 aproape 1 miliard de euro și totul este la dispoziția dumneavoastră: ce cumpărați, cu cât și mai ales când, unde și pentru ce ridicați aparatele de la sol (fie ea o litiază biliară, ca în cazul zborului eșuat de la Constanța, fie un politician constipat)”, adaugă Dunca, și el proprietar și pilot de elicopter.

Acesta mai spune că sub conducerea lui Raed Arafat, SMURD-ul a contribuit din plin la un tragic record, constatat chiar de francezi: patru aeronave prăbușite din eroare umană, adică aproape 20% din totalul mondial de accidente de acest gen. Romeo Dunca are și un avertisment pentru Arafat. „Atragem atenția autorităților să nu se mai lase păcălite de abilitatea dumneavoastră de a prezenta deformat și neadevărat realitatea, astfel încât să puteți dispune necontrolabil de sume importante de la bugetul de stat, prin deturnarea banilor de la Sănătate către ministerele militare”, încheie omul de afaceri, care-l asigură pe Raed Arafat că nimeni nu-și dorește ca sistemul de salvare de vieți să fie distrus.

Nina Curiţa

5 Comments

  1. Mai nea Dunca,ce zice Curtea de Conturi?
    Ai vreun raport de la ei sau dai din gura asa !?

  2. Gura pacatosului,adevar graieste!IDespre periculosul si infatuatul de Arafat,numai astfel de lucruri se pot spune…ca este un adevarat mafiot in lumea politica romaneasca!Doar prostii il vad ca me un trimis mesianic…Iar despre Dunca…mai bine sa nu comentam!

  3. Dunca, un vesnic prieten de politicieni. Toti unul si unul. O fata mare si profil de filosof. Si mai nou o coada de topor.
    Stai departe de omul despre care faci vorbire. Nu agreez stilul de lider al domnului Arafat, dar prin ceea ce a facut , e preferabil tuturor personajelor autohtone din conducerea statului.

    • Ce a facut? In afara de faptul ca a dirijat purcoi de bani publici spre fundatia lui privata? Ca la catastrofe a fost depasit total marele Arafat. La dat din gura si vrajeala e artist, la fel ca si la bagat bani in propriul buzunar.

  4. Daca doriti adevarul, intrebati militarii de pe SMURD ca ei mai vorbesc spre deosebire de medici si asistenti, sa va spuna cum prioritizeaza Arafat prin sistemul 112 ce urgente sa ia salvarea privata si ce sa ia smurdul in functie de bani.

Adaugă comentariu