Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Imobilul a intrat în patrimoniul Consiliului Județean, după ce s-a câștigat procesul cu lichidatorul financiar al Fundației pentru Tineret Caraș-Severin.

„În urma ședinței Curții de Apel Timișoara, secția a doua civilă, din 7 octombrie, a fost respins apelul declarat de către Magister SPRL în calitate de lichidator judiciar al debitoarei Fundația pentru Tineret Caraș-Severin împotriva sentinței civile din 27.05.2019, pronunțată de Tribunalul Caraș-Severin în contradictoriu cu intimatul Consiliul Județean Caraș-Severin. Este vorba de patrimoniul care l-a avut Fundația pentru Tineret. Conform legii, am acționat în instanță pentru a prelua acest patrimoniu. Am câștigat la Tribunalul Caraș-Severin, lichidatorul judiciar a făcut apel, iar acum am câștigat și la Timișoara“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Pe viitor, Ateneul ar putea deveni sediul unor instituții culturale, însă trebuie evaluată starea lui.

„În momentul în care o să avem și motivarea instanței, o să venim în plenul Consiliului Județean cu un proiect de hotărâre privind preluarea întregului patrimoniu, urmând ulterior să vedem ce trebuie făcut acolo. Intenția noastră este să mutăm acolo anumite instituții de cultură pe care le avem și care funcționează în alte spații. Evident, trebuie să vedem în ce stare se află imobilele și dacă e nevoie de lucrări de reparații sau de o lucrare complexă de modernizare a întregului edificiu“, a spus şeful judeţului.

Școala Populară de Arte şi Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale ar putea funcţiona acolo, în Moroasa.

N.C.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber