Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – După ce primarul Adrian Torma și-a anunțat (încă o dată) demisia din funcție, susținătorii acestuia au reacționat printr-o petiție online. Nu mulți, ce-i drept, până acum, dar cine știe, lucrurile se mai pot schimba.

Petiția a fost realizată de Comunitatea din M9 în data de 6 august, iar până luni, 12 august, la ora 8, înregistrase 238 de semnături, cele mai multe, într-adevăr, din Moldova Nouă.

„Semnăm această petiţie pentru a ne exprima dezacordul cu voinţa primarului Adrian Torma de a demisiona! Moldova Nouă VREA şi MERITĂ un om precum Adrian Torma!”, spun cei din Comunitatea M9, argumentându-și petiția.

Spuneam, așadar, că au semnat mulți localnici care și-au exprimat susținerea pentru Adrian Torma, însă printre semnatari am remarcat-o și pe viceprimarul Oraviței, Lorena Ion, chiar cu două semnături, în 7 și 8 august. Pe de altă parte nu au lipsit nici ironiile, cel puțin așa le-am perceput, la adresa edilului care și-a anunțat de mai multe ori demisia până acum. Spre exemplu, a semnat petiția și o persoană sub identitatea de Veorica Dăncilă din Videle, care-i transmite lui Torma „Adi, te rog, nu ne lăsa!”, în timp ce Dan Barna (să fie doar o coincidență de nume cu liderul USR, ca și în cazul actualui premier?!) din Sibiu îi liniștește pe susținătorii primarului aflat acum în concediu: „Nu vă impacientați! Aditză va rămâne primar și va mai câștiga încă un mandat sub sigla USR. Are toată susținerea mea! Forța Torma!”.

Recapitulând, 238 de semnatari în aproape o săptămână. Nu mult, dacă ținem cont că Moldova Nouă are o populație de 13 mii de locuitori, conform datelor oficiale de pe site-ul administrației locale, dar și că la alegerile locale din 2016 pe listele de vot ale orașului de la Dunăre se aflau 11300 de alegători. Unde mai pui că Adrian Torma a câștigat mandatul cu aproape 3000 de voturi…

A, și încă ceva. Gurile rele ale opozanților lui Torma susțin că în spatele petiției se află chiar edilul, care nu ar avea de gând să demisioneze și care se va răzgândi, încă o dată, pe motiv că localnicii nu-l vor demisionat.

Nina Curiţa

2 Comments

Adaugă comentariu