Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Forul reşiţean se pregăteşte de focul evaluărilor periodice, atât în privinţa programelor, cât şi a celei instituţionale.

Acest an se anunţă unul deschizător de drumuri pentru universitatea reşiţeană. Potrivit conducerii forului, pentru acest început de an au fost programte realizarea de analize şi purtarea de discuţii cu actorii implicaţi în dezvoltarea de noi programe educaţionale, dar şi cu potenţialii angajatori ai studenţilor universităţii reşiţene, avându-se în vedere eventuala deschidere de noi programe educaţionale, unele fiind deja în plan de ceva vreme, ca urmare a situaţiei existente pe piaţa muncii. Însă anul acesta va fi unul al „examenelor“ pentru Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.

„Vom avea un număr cu mult mai mare de evaluări periodice la programe. Am convingerea că rezultatele vor fi toate pe măsura aşteptărilor noastre, pentru că ştiu care a fost străduinţa şi grija cu care au fost abordate şi dezvoltate aceste programe. Vom avea, la cinci ani, evaluarea instituţională periodică ARACIS; privim cu încredere şi ceea ce priveşte această evaluare, pentru că este practic un audit de conformitate ce verifică dacă în instituţiile de învăţământ superior există sau nu ordine. Noi avem ordine, avem un sistem de management al calităţii asemănător sistemului ISO 9001, este cel specific învăţământului superior. Aş spune chiar că este un exemplu de bună practică şi am convingerea că acest lucru va fi constatat şi de către evaluatorii care ne vor vizita în prima parte a anului“, spune prof.univ.dr. Doina Frunzăverde, rectorul universităţii reşiţene.

Adaugă comentariu