Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Filiala judeţeană a organizaţiei înceearcă extinderea activităţii pe tot teritoriul.

După ce, la finalul anului trecut, a fost înfiinţat un punct de prim ajutor într-o zonă greu accesibilă a judeţului, conducerea Crucii Roşii intenţionează înfiinţarea unuia şi în municipiul Caransebeş.

„Pentru că avem în jur de o sută de voluntari şi dorim să ne extindem, am considerat de bun augur ca şi pe malurile Timişului şi Sebeşului ne intensificăm activitatea, atât în ceea ce priveşte campaniile umanitare, cât şi monitorizarea. Din păcate, un important deziderat pe care nu l-am îndeplinit anul trecut şi pe care intenţionăm să-l realizăm pe parcursul lui 2014 ar fi acela de a găsi o locaţie care să servească la depozitarea materialelor şi medicamentelor destinate celor care au nevoie de ele”, ne-a declarat Alin Cica, directorul filialei cărăşene a Crucii Roşii.

La finalul anului trecut, organizaţia cărăşeană a început serii de cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu, atestate de către Ministerul Muncii, iar absolvenţiivor beneficia atât de diplomă de îngrijitor, recunoscută la nivel euriopean, cât şi de o diplomă în acordarea primului ajutor.

„Anul trecut a fost unul bun, cu toate că am fi dorit să facem mai multe pentru semenii noşti aflaţi la nevoie. Am ajutat atât persoanele instituţionalizate în centrele de asistenţă cât şi familii cu condiţii materiale precare, atât cu tichete valorice, cât şi cu materiale sanitare şi medicamente. Din păcate, sunt mulţi oameni necăjiţi. Anul acesta vom continua campaniile derulate şi în anii anteriori şi vom monitoriza atât la manifestări publice cât şi atunci când condiţiile meteo o impun, tensiunea arterială şi glicemia. Încercăm să fim tot mai prezenţi în mijlocul populaţiei, susţinuţi fiind şi prim campania prin care cetăţenii pot dona 2% din impozitul pe venit Crucii Roşii„, a mai amintit Cica.

Adaugă comentariu