Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În noiembrie, inspectorii de muncă din Caraş-Severin au aplicat amenzi în valoare totală de 313.000 de lei. În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 139 de controale, aplicându-se sancţiuni în cuantum de 219.500 de lei.

Principale deficienţe constatate de inspectorii de muncă au fost legate de neîncheierea unui contract individual de muncă, nerespectarea programului de lucru şi a timpului legal de odihnă pentru angajaţi, neîntocmirea dosarelor de personal şi a regulamentului de ordine interioară. În acealaşi timp, au fost constatate şi un număr de 225 deficienţe, pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin, Eugenia Mihăescu, pe parcursul controalelor au fost depistate şi 20 de persoane care munceau fără forme legale. Valoarea totală a amenzilor aplicate în acest caz a fost de 200.000 de lei. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate puţin peste 100 de controale, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 93.500 de lei.

Totodată, luna trecută, inspectorii din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă au oprit din funcţiune un motostivuitor folosit în agricultură, pentru care angajatorul nu deţinea avize de funcţionare I.S.C.I.R. De asemenea, a fost dispusă sistarea activităţii pentru trei angajatori din domeniul prelucrării lemnului şi din domeniul construcţiilor.

Adaugă comentariu