Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Prefectul Florența Albu a adus laude conducerii Administrației Financiare județene pentru gradul de încasare.

Directorul instituției, Leon Barbu, a prezentat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural un raport privind analiza realizării principalilor indicatori specifici activității de colectare a creanțelor bugetare pe trimestrul I al anului curent. Potrivit datelor prezentate, numărul total de contribuabili administraţi la 31 martie 2017 în judeţ este de 23.621, din care persoane juridice – 14.184, persoane fizice cu cod fiscal – 8.362, alții ( asociații familiale, puncte de lucru) – 1.075. Numărul total de contribuabili persoane fizice (contribuabili activi) administraţi la aceeași dată în județ este de 41.353 coduri numerice personale distincte.

„Pe primul trimestru al acestui an gradul de realizare a programului de încasări venituri bugetare (valori brute) a fost de 96,68%, suma de încasare/stingere a arieratelor din executare silită la persoane juridice a fost de aproape 17 milioane de lei, iar gradul de conformare voluntară la plata obligațiilor fiscale a fost de 78,47%. Gradul de depunere voluntară a declarațiilor fiscale, pe tipuri de impozite a fost de 93,43%. Comparativ cu anul trecut, când a fost primul meu an aici, au crescut și planul la încasări, dar și sumele încasate“, a explicat Barbu.

Prefectul Florența Albu a adus laude instituției și conducerii acesteia, dar a dorit să afle și modul în care s-au atins aceste realizări. Am aflat că nu se mai folosește fumul de ardei… „Am întâmpinat probleme din interior. La 24 decembrie aveam puțin peste 90% încasări. Am trimis în zona Herculane o echipă care m-a acuzat că e riscul de înzăpezire, de accident, că e final de an și… au realizat o creștere de zece procente până la 29 decembrie“, a explicat șeful Administrației Financiare Caraș-Severin.

Adaugă comentariu