Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – Nu mai puţin de 25 de cetăţeni străini au fost prinşi în dimineaţa de vineri, 24 martie, în zona de frontieră a ţării. 16 dintre aceştia au fost prinşi de poliţiştii orăviţeni, la scurt timp după ce au intrat în ţară dinspre Serbia, în timp ce ceilalţi nouă, solicitanţi de azil în ţara noastră, au fost prinşi de autorităţile de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cazul Sectorului Oraviţa, la ora 3.00, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, oamenii legii au prins 16 cetăţeni străini – opt bărbaţi, două femei şi şase copii – care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fiind conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani, iar copiii între 3 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Cei în cauză sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie predaţi unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.