Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta a spus micuțul judoka la primirea titlului de cetățean de onoare al Caransebeșului, cel mai tânăr din istoria municipiului!

Alex Matei și-a primit titlul marți, 22 octombrie, de la primarul Felix Borcean, chiar în ziua în care a împlinit 17 ani. Cu rezultate excelente în ultimii ani la competițiile interne și internaționale (bronz la Europene, argint la Festivalul Olimpic, locul 5 la Mondiale, câștigător de etape de Cupă Europei), Alex Matei (locul 4 în clasamentul mondial al cadeților) a spus că doar prin muncă asiduă a reușit aceste performanțe: „E foarte important acest titlu pentru mine, mă simt apreciat în orașul unde m-am născut. Nu am vacanțe, nu am timp liber, muncesc în fiecare zi de la 5 dimineața, iar pe cei care vor să facă performanță îi sfătuiesc să muncească mult, prin foarte multă muncă se poate ajunge foarte sus. Vreau să ajung la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024”.

Primarul Felix Borcean crede că Alex Matei poate fi un exemplu pozitiv pentru copiii caransebeșeni, mulți dintre ei veniți ieri la Primărie să-l vadă pe sportivul care a început să practice judo la Caransebeș, cu antrenorul Ion Radu: „Alex este unul dintre campionii de care noi suntem foarte mândri, de ziua lui era cel mai frumos moment când puteam să-i decernăm acest titlu în urma rezultatelor extraordinare obținute de-a lungul anilor. Performanțele sale sunt de nivel european și mondial”.

Pentru Alex urmează urcarea în categorie, ceea ce presupune și mai multă muncă, după cum spune antrenorul Iulian Surlă, cel care lucrează cu Alex Matei de cinci ani la Focșani. „Următorul an și jumătate încercăm să ne repoziționăm în noua categorie, să ne reorganizăm, e diferență de la 50 la 60 de kilograme, de la cadeți la juniori ca vârstă, sper ca din 2021 să reintrăm în lupta pentru medalii europene și mondiale. În 2024 și 2028 sunt Jocuri Olimpice, iar Alex are un potențial fantastic”.

De la festivitatea de decernare a titlului de cetățean de onoare nu au lipsit tortul și șampania, iar cei prezenți, părinți, bunici, rude, prieteni de familie, oameni de sport sau consilieri locali, i-au cântat lui Alex Matei „La mulți ani”!

R.M.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber