Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai mulţicrescători de albine din Caransebeş se tem că acţiunea de dezinsecţie din aer şi de la sol anunţată de municipalitate le va crea mari probleme.

Apicultorii au sesizat deja Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, acuzând faptul că deltametrina, substanţa ce va fi folosită pentru dezinsecţie, distruge familiile de albine.

„Rugămintea noastră este să nu se stropească pe calea aerului avândîn vedere că sub 2 kilometri începe masivul de tei din Teiuş şi Valea Cenchii, unde sunt amplasate mai multe prisăci cu caracter permanent. În această perioadă, albina nu poate fi închisa în intervalele orare în care se vor efectua stropirile, până la 9 dimineaţa şi seara, după ora 18.00″, se arată în sesizarea Asociaţiei „Pro Apis”, filiala Caransebeş.

Cei aproape 80 de crescători de albine din municipiul de pe Timiş şi Sebeş atenţionează că beneficiază de fonduri europene şi naţionale pentru creşterea şeptelului de albine, iar în cazul în care familiile ar fi distruse, aceste fonduri vor fi pierdute.

APM Caraş-Severin a cerut deja lămuriri Primăriei Caransebeş cu privire la substanţele ce vor fi folosite în campania de dezinsecţie programată pentru a doua jumătate a acestei luni.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu