Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vor fi alocate fonduri nerambursabile pentru stimularea înnoirii parcului auto.

Guvernul a aprobat un memorandum ce prevede încadrarea măsurii ajutorului de minimis pentru „Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional“ pe anul 2015, sub formă de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu.

Valoarea estimată a ajutorului de minimis care va fi acordată în 2015 operatorilor economici în baza acestui program va fi de 37,5 milioane de lei, din totalul sumei de 200 de milioane de lei ce se preconizează că va fi alocată întregului program. Finanțarea va fi acordată inclusiv operatorilor economici în baza schemei de ajutor de minimis ce va fi aprobată prin act administrativ al președintelui Administrației Fondului pentru Mediu.

Proprietarul beneficiază de prima de casare la achiziţionarea unui autovehiculul nou în schimbul predării spre casare a unuia uzat care are o vechime de cel puţin opt ani, primind câte un eco-bonus, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare dintre următoarele caracteristici la achiziţionarea unui autovehicul nou: motor care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; sistem de propulsie hibrid; încadrat în norma de poluare Euro 6, în condiţiile în care înmatricularea, vânzarea şi introducerea în circulaţie a autovehiculului au loc până la 31 august 2015.

În cei zece ani de când Administrația Fondului pentru Mediu derulează acest Program, au fost casate peste 500.000 de autovehicule uzate.

Adaugă comentariu