Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Au fost demarate controale efectuate de echipe mixte pentru verificarea zonelor turistice. Zilele trecute, Poliţia Locală Reşiţa a terminat verificările pentru o faptă de distrugere, săvârşită de un cetăţean care, la sfârşitul lunii trecute a distrus un panou de informare turistică ce conţinea harta municipiului.

„Panoul se afla amplasat pe domeniul public, în preajma parcului Cărăşana. Cetăţeanul s-a dovedit a fi o persoană iresponsabilă din punct de vedere psihic şi juridic, a fost internat la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean, iar proprietarul acelui panou, Primăria Reşiţa, urmează să se adreseze, pentru recuperarea prejudiciului, organelor abilitate pentru aceste demersuri. Panoul a fost distrus în proporţie de peste 80%“, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţie Locală a municipiului Reşiţa.

În perioada sezonului estival, şi cu precădere la sfârşit de săptămână, agenţii de poliţie locală efectuează verificări pe platoul Secu. „Verificăm respectarea legislaţiei privind protecţia mediului şi modul în care cetăţenii respectă prevederile cuprinse în Legea Picnicului. Urmărim ca zona să se păstreze curată, ca deşeurile să fie ridicate de operatorul de salubritate, cetăţenii să nu parcheze maşinile în alte locuri decât cele amenajate şi să nu le spele în cursurile de apă. Prima oară informăm cetăţenii despre obligaţiile pe care le au, şi de abia după aceea vom trece la măsuri sancţionatorii. Weekend-ul trecut, cetăţenii de acolo au fost foarte cooperanţi la măsurile pe care le-am dispus“, a mai amintit Ciati.

Controalele se efectuează de către agenţii de poliţie locală din cadrul compartimentului de protecţia mediului, împreună cu Serviciul de gospodărire urbană şi mediu al Primăriei Reşiţa şi de operatorul de salubritate.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu