Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şi în aceste zile, diferite instituţii şi organizaţii încearcă să ofere consultaţii la limita legii.

În repetate rânduri, oraşele de pe raza judeţului au găzduit corturi sau locaţii improprii pentru diferite tipuri de consultaţii, fie oftalmologice, fie de altă natură. Evenimente similare sunt programate şi în aceste zile, lucru care va pune la lucru inspectorii sanitari.

„Sunt lipsuri în sistemul sanitar românesc cunoscute de toată lumea, pe care se bazează evenimente de acest gen. Sunt medici – care până la urmă pot avea bună intenţie – care anunţă că vin în întâmpinarea oamenilor care nu au acces la asemenea servicii medicale decât în centre universitare şi care acceptă să facă un fel de caravană itinerantă în judeţe mai slabe economic“, a precizat dr. Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană.

Numai că nici codul deontologic, nici legea nu permit medicină itinerantă, ci doar în spaţii autorizate şi avizate. În acest caz, medicii care efectuează consultaţiile respective practică o formă de racolare de pacienţi pentru a-i îndruma către clinicile unde profesează.

„Aceasta este părerea medicilor şi nu poţi susţine o asemenea teză în lipsă de dovezi. Cei care vor să de adovadă de bună credinţă solicită avizul ministerului şi al DSP pentru punerea la dispoziţie a unui spaţiu adecvat. De aceea avertizăm cetăţenii să nu participe cu bună ştiinţă la o activitate sancţionabilă. În aceste zile, chiar angajaţi și DSP au fost sunaţi acasă că li se oferă un anumit gen de servicii, definite ca analize medicale. E atractiv sistemul dumnealor pentru că se oferă lucruri gratuite, de la ochelari la un «set complet» de investigaţii, însă actul medical nu se face astfel“, a mai adăugat şeful DSP.

1 Comment

 1. ionitatoderita Reply

  SEFUL DSP ESTE UN OLIGOFREN CARE NU STIE PE CE LUME TRAIESTE! CE SA FACA ROMANUL SI ASA SARACIT PANA LA SANGE?
  ARE PROBLEME CU MEDICII CARE OFERA SERVICII GRATUITE?
  AM SA MERG LA ACESTE SERVICII MAI ALES CA AM FOST SUNAT CHIAR ASTAZI!
  SI CA SA FIE SI MAI CLAR EU ASIGUR PE ACEST SEF AL D.S.P. DIN CAREAS-SEVERIN CA DE CATEORI VOI AVEA PROBLEME DE SANATATE AM SA APELEZ LA MEDICI DIN TIMISOARA!
  DECAT SA DAU BANI LA MEDICII DE AICI CARE TE TRATEAZA CUM NU TREBUIE ,MAI BINE IN ALT ORAS! SI MAI ESTE CEVA ! SEFUL D.S.P ,DACA ARE CEVA DE FACUT IN ADMINISTRATIA DE SANATATE PUBLICA ,ESTE SA PUNA LA PUNCT SPITALELE DIN JUDET SI SA NU MAI MANCE CACAT DEGEABA DE CIUDA CA ALTII LE FURA PACIENTII!

  ASTEPT RASPUNS!

Adaugă comentariu