Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cel puţin asta reiese din factura emisă pentru o recentă tranzacţie efectuată de societatea aparţinând Consiliului Local Reşiţa.

O nouă şedinţă ordinară a consiliului local reşiţean s-a derulat în ultima zi a lunii iunie, în Căminul Cultural din Câlnic.

Prinşi încă în febra Zilelor Reşiţei, cetăţenii din zonă nu s-au arătat surprinşi de numărul ridicat de autovehicule, spunând că spectacolele serii au adus maşinile în zonă. Şi dacă n-au venit pentru distracţie, aleşii urbei au avut de dezbătut probleme precum crearea de noi posturi pe la diferite servicii, botezarea unei părţi a drumului de centură sau modificarea câtorva cuvinţele din te miri ce caiete de sarcini. Trecând la lucruri serioase, consilierii au aprobat alocarea temporară a unei suprafeţe de teren de aproape 16.000 de hectare din fondul forestier al urbei pentru realizarea unei linii electrice aeriene împreună cu sârbii din Pancevo.

La capitolul urgenţe, aleşii au tras, pe hârtie şi în buget, acoperiş de şarpantă sălii de sport şi mansardei acesteia, cu o valoare impresionantă de 2,5 milioane de lei, retragerea unor spaţii din folosinţa gratuită a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ din Reşiţa, precum şi transmiterea, pentru încă un an, a dreptului de folosinţă gratuită asupra unui Volkswagen Passat Highline de la vechiul CET cu nume nou – societate aparţinând Consiliului Local Reşiţa, având ca administrator unic pe Constantin Tarbuzan –, către Aparatul de Specialitate al Primarului.

Potrivit documentelor furnizate, maşina a fost cumpărată de operatorul de termoficare al urbei în 23 iunie 2014, pentru o sumă de 154.210,37 lei, adică 35.070,92 euro (la cursul stabilit de BNR în ziua facturării, de 4,3971 lei/euro)…

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. Eee, las ca-i bine, nu-i asa? Astia care au facut achizitia si care au semnat actele pentru ea ar trebui sa isi dea cu totii demisia. Este oribil sa te fudulesti cand ai in responsabilitate un cadavru de institutie. Absolut oribil.

Adaugă comentariu