Caraş-Severin, Romania

Mihail D., de 18 ani, conducea un autoturism pe strada Republicii din oraş. Din cauza vitezei, a pierdut controlul vehiculului şi a intrat în coliziune cu zidul unui imobil.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului, rănirea gravă a pasagerului din partea dreaptă faţă, Sabin T., de 26 de ani, şi decesul pasagerei Minodora P., de 20 de ani, pasageră pe bancheta din spate a maşinii.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au aflat şi că tânărul nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Mihail D. a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa cu propunere de arestare preventivă.