Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În cea mai recentă ședință a CJ a fost prezentat un nou raport al Curții de Conturi.

Printre informările făcute pentru consilierii județeni se regăsește Decizia nr. 8 din 2017 a Curții de Conturi a României, prin care au fost examinate deficiențele consemnate în raportul de audit financiar la Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița. În raport se constată abateri de la legalitate și regularitate cu privire la neînregistrarea în evidența contabilă a unor bunuri primite cu titlu gratuit (înregistrate doar în evidența tehnico – operativă). În documentul amintit se vorbește despre produse IT donate ca bonus aferent achiziționării de tonere. Alte abateri sesizate se referă la calcularea și înregistrarea amortizării pentru activele fixe, evidențierea în contabilitate a unor materiale și obiecte de inventar primite prin donație, scăderea din gestiune și darea în custodie a unor bunuri materiale primite prin donație, inventarieri ale patrimoniului și alte câteva.

„Vom analiza raportul Curții de Conturi și în funcție de aceste lucruri vom decide. Dacă prejudiciul trebuie recuperat, va fi recuperat. Tot ce scrie acolo vor fi dispuse măsuri pentru aducerea la îndeplinire a aspectelor sesizate“, a declarat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Căminul.

În partea de final a raportului, se arată că se decide aplicarea mai multor măsuri, printre care extinderea verificării asupra tuturor bunurilor primite cu titlu gratuit de către Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița, se va stabili întinderea prejudiciului asupra unor bunuri și acesta va fi recuperat, se vor extinde verificări asupra cheltuielilor cu bunuri și servicii, a lucrărilor de reparații și amenajări.

4 Comments

  1. Si de chestile sexuale ce se intampla acolo nu se pomeneste nimic? De la conducere pana jos…..

  2. Ce se intimpla in aceasta istitutie este incredibil, cei pusi sa o conduca fac legea proprie.Persoanele internate cu afectiuni grave care nu se pot deplasa sunt neglijati, mizeria din incaperile acestora lasa de dorit.Deasemenea cadrele medicale intra din cind in cind in loc sa-i supravegheze si sa le administreze la timp tratamentul.Va rog sa faceti contoale inopinate sa vedeti cu ce se ocupa cei pe care-i platiti sa ingrijeasca aceste persoane.

  3. „Zbor deaupra unui cuib de cuci!”…Sa stam stramb si sa judecam drept: acolo nimic nu functioneaza cum ar trebui!Selectia „solicitantilor”se facea dupa cum „doreau muschii” lor: de exemplu, in blocul destinat celor care au nevoie de asistenta permanenta, etajele superioare erau destinate muribunzilor nebagati in seama, nearatati la inspectii nimanui, etajele unu si doi celor cu „pile”, favoritisme! Personalul de ingrijire ar trebui cu adevarat triat, verificat, (re)calificat, consiliat psihologic astfel incat sa fie competent, sa suporte suferinta altora si sa poata ajuta cu adevarat bolnavii, nu doar pentru retributie si avantaje! Odata ce a ajuns acolo „solicitantul”, incepe calvarul pentru apartinatori: drumuri, intrebari, remuscari, gandul ca nu este posibil sa fie atata incorectitutide si lipsa de perspectiva! Mentalitatea ca iti abandonezi parintele „la azil” este incorecta, acolo platesti si ar trebui sa fie asigurate conditii decente, demne in scopul prelungirii vietii!

Adaugă comentariu