Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acţiunile organizate de Centrul de Voluntariat Reşiţa se desfăşoară în perioada 13-19 mai, la Reşiţa şi Anina.Evenimentul a debutat luni, 13 mai la Şcoala din Steierdorf Anina, unde voluntari ai Centrului de tineret Mansarda şi ai Centrului de Voluntariat Reşiţa au derulat un program de prezentare şi informare despre voluntariat.

Scopul acestui program este acela de a stimula interesul tinerilor pentru această activitate şi de a se implica în rezolvarea unor probleme în comunitatea locală. Temele aduse în discuţie au vizat noţiuni generale despre voluntariat şi legislaţia în vigoare, voluntariatul ca mijloc de educaţie nonformală, cum se face o campanie de recrutare de voluntari, responsabilităţile şi beneficiile care rezultă din a fi voluntar pe termen lung, oportunităţile de formare şi de training pe care le pot avea aceşti tineri, cunoştinţele ce pot fi dobândite, dar şi dezvoltarea personală şi profesională.

În a doua parte a programului au fost organizate ateliere de joacă şi animaţie, de creativitate cu materiale diverse, activităţi recreative ce pot fi un exemplu despre ce poţi face ca şi voluntar. Marţi, 14 mai, între orele 10.00 şi 17.00, Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa va organiza acţiunea „Voluntariat pentru copii, copii pentru voluntariat“ şi va primi într-un cadru festiv 50 de elevi de la şcoli din municipiu.

Voluntarii reşiţeni vor explica elevilor ce înseamnă această activitate, cât este de importantă pentru dezvoltarea personală, le vor împărtăşi din experienţa lor de până acum, vor identifica şi experimenta împreună cu ei o serie de activităţi de voluntariat potrivite pentru vârsta copiilor.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu