Caraş-Severin, Romania

GĂRÂNA – Printre rafale de ploaie şi cu o oarecare întârziere, ediţia din acest an a Festivalului de Jazz de la Gărâna a debutat joi, în Poiana Lupului.

În prima zi a manifestării, pe scenă au urcat ansamblul de percuţie „Prezent” (România), Charles Lloyd: Sangam (SUA şi India) şi Peter Sarosi: Azara (România, Cuba), precum şi capul de afiş al Gărâna Jazz 2013, „The Big Sur Sextet”, din care face parte cunoscutul muzician american Bill Frisell. Deşi la început numărul spectatorilor a fost redus, în scurt timp toate băncile din Poiana Lupului s-au umplut.

Vineri, la Gărâna vor cânta Irina Popa & The Sinners (România), Arild Andersen Trio (Norvegia, Marea Britanie, Italia), Luiza Zan Project (România, SUA, Ungaria) şi John Surman: Valhalla (Marea Britanie, Norvegia). „Această ediţie, a XVII-a, a fost cea mai grea dintre toate, şi mă refer aici la dificultăţile financiare întâmpinate pentru organizarea sa, ne-a declarat Marius Giura, directorul festivalului. Cu toate acestea, este cert că jazz-ul de la Gărâna merge mai departe”.

De menţionat că, în timp ce găsirea unui loc de parcare a fost o adevărată provocare, drumul ReşiţaGărâna este în cea mai mare parte în stare foarte bună, iar pe traseu sunt echipe de muncitori care mai fac mici retuşuri la carosabil.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu