Caraş-Severin, Romania

În Sala Polivalentă s-au desfăşurat, sâmbătă, 28 mai a.c., întrecerile ediţiei 2011 a „Cupei DeMolay-BNR“, un concurs naţional de şah rezervat elevilor, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Din păcate, la competiţie au participat doar trei echipe, Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 8 Reşiţa şi Liceul „Diaconovici Tietz“ Reşiţa, respectiv Liceul „Diaconovici Tietz“ Reşiţa, la licee.

Conform regulamentului, echipele sunt alcătuite din patru jucători, cu două rezerve, dintre care trebuie să facă parte cel puţin o elevă. Dacă liceenii de la „Tietz“ s-au calificat direct în faza judeţeană, programată sâmbătă, 4 iunie a.c., de la ora 9.30, fără meci, cele două formaţii de la gimnaziu au promovat în etapa următoare după 2,5 p-1,5 p, în favoarea „Generalei 8“.

Arbitrajul a fost asigurat de prof. Rodica Vasiliu, maestru al sportului, şi Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

De reţinut, câştigătoarele fazei judeţene vor participa la „Tabăra Naţională de Şah“, din perioada 1-5 august a.c., la „Complexul Olimpic Român Sydney 2000“, de la Izvorani, iar finala pe ţară va avea loc în zilele de 6 şi 7 august a.c., la Arenele BNR. Să sperăm că această provocare îi va determina pe reprezentanţii unităţilor de învăţământ să se implice în delegarea a cât mai multe formaţii la faza judeţeană.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber