Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă şi duminică, parcul „Mihai Eminescu“ din Oraviţa a găzduit cea de-a II-a ediţie a Târgului Apicol de Primăvară. La acest eveniment au participat şi apicultori din zonele Bistriţa Năsăud, Timiş, Alba, Arad şi Serbia, dar şi forme asociative şi organizaţii din domeniul apicol.

Aşa cum era şi firesc, de la târg nu au lipsit produsele apicole – miere, propolis, ceară, lăptişor de matcă – şi nici echipamentele şi materialele destinate creşterii şi întreţinerii familiilor de albine. Vizitatorii şi-au mai putut cumpăra de aici cunoscuta răchie din Banat a producătorului Dumitru Erimescu, brânza bănăţeană, precum şi produse de patiserie şi cofetărie pe bază de miere.

Manifestarea a fost organizată de Primăria Oraviţa, în colaborare cu Camera Agricolă Caraş-Severin şi Cooperativele apicole „Orăviţeana“, „Arcidava“ din Vărădia şi „Prisăcarii Hercules“ din Mehadia. Profitând de moment, în cele două zile de târg, au fost organizate conferinţe pentru promovarea noutăţilor din apicultură şi a schimburilor de bune practici în acest domeniu.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu