REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a inaugurat, vineri, cel mai mare loc de joacă pentru copii din vestul ţării. Împărţit pe zone după diferite segmente de vârstă, cu alei şi tot felul de porţi, aparate şi elemente de joacă pentru copilul din fiecare, cu tot felul de surprize pentru cei mici, clovni şi personaje de poveste.
Chiar dacă au fost diferite centre gravitaţionale care să-i atragă pe fiecare, vineri, toate i-au unit, iar fostul Parc al Siderurgistului a devenit o mare de copii. Elementele de joacă, toboganele, leagănele dintre cele mai diferite, palatele, avioanele şi maşinile, toate au devenit neîncăpătoare pentru micuţii prezenţi, care s-au înghesuit pentru o fărâmă din bucuria jocului. Actorii şi personajele lor magice au fost însă în centrul atenţiei, la „Povestea cufărului fermecat“, o surpriză pusă în scenă de actorii companiei de teatru DA.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a obiectivului au necesitat o investiţie de peste două milioane de lei, finanţarea fiind acoperită din bugetul urbei. Intervenţiile au demarat în vara anului trecut, şi chiar dacă muncitorii s-au mişcat bine şi erau speranţe ca lucrările să se încheie în 2018, anvergura, vremea şi ceilalţi factori au făcut ca inaugurarea să fie posibilă abia acum. Lucrările au suferit ceva întârzieri inclusiv din cauza diferitelor muniţii – rămase neexplodate din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale – găsite de muncitori cu prilejul excavărilor, au inclus reabilitarea aleilor pietonale, cele legate de reţelele de apă şi canalizare, aspersoare, gazon, copaci, schimbarea mobilierului urban, achiziţionarea de noi echipamente de joacă, diferenţiate pe categorii de vârstă.
„Nu ne-a ajutat luna decembrie, a nins iarna asta destul de sănătos și nu am reușit să definitivăm, și nu am vrut să o facem în grabă. Am preferat să așteptăm să se facă vreme bună, ca să terminăm lucrările în condiții rezonabile. Mă bucur că sunt foarte mulți copii aici! Nu mă așteptam, sincer, să fie atât de multă lume și mă bucur că a ieșit cam cum mi-am dorit eu. Aparatele de joacă, în primul rând, sunt aparate serioase, făcute de companii care au studiat locurile de joacă pentru copii și ce își doresc aceștia. Sunt aparate care sunt rezistente iarna, vara și sunt convins că în următorii 15-20 de ani nu vom mai avea probleme cu ele. Tot Parcul Siderurgistului, cum îl știu reșițenii, beneficiază acum de aspersoare. Se va uda tot timpul gazonul, iarba, iar când vor înfrunzi copacii va fi și umbră. Am plantat și vreo zece platani în interiorul parcului. Evident că va trebui să așteptăm vrei 2-3 ani până când vom avea o umbră consistentă, dar sunt convins că lumea o să se bucure de ceea ce am reușit să facem“, a conchis primarul Ioan Popa.