Caraş-Severin, Romania

VRANI – Două investiţii de mare importanţă pentru comunitatea de aici se vor derula pe parcursul acestui an cu bani de la guvern.

După ce la finele anului trecut Primăria Vrani semna contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru alimentarea cu apă, luna aceasta va fi parafat şi cel pentru introducerea sistemului de canalizare. „Dacă proiectul pentru apă nu ne-ar fi fost respins de pe SEAP, din cauza unei semnături electronice pusă aiurea, acum am fi ştiut probabil şi numele celui care a câştigat licitaţia. Însă, aşa, suntem nevoiţi să ridicăm din nou lucrarea pe SEAP, iar acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, luna aceasta. Tot în februarie, până în data de 15, vom semna şi contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru reţeaua de canalizare. În total vor fi introduse peste 12 km de conducte pentru apă şi canalizare, de care vor beneficia nu doar locuitorii din Vrani, ci şi cei din satul Ciortea“, ne-a declarat primarul comunei Vrani, Gheorghe Moată.

În această primăvară vor fi reluate şi lucrările la drumul agricol Vrani – Iertof, un tronson de aproape şapte km, realizat cu bani europeni, la care muncitorii mai au de turnat doar asfaltul, precum şi cele de la căminul cultural din satul Ciortea. Pentru modernizarea acestui obiectiv, administraţia locală va aloca aproximativ 60.000 de lei. „Reparaţiile aici au început încă de anul trecut. Am reuşit să înlocuim vechea tâmplărie de la ferestre şi uşi cu una nouă, din material PVC, urmând ca pe parcursul lui 2015 să montăm şi o centrală termică şi să zugrăvim“, a mai precizat Moată.

De luna viitoare vor demara şi lucrările de construcţie a unui centru de informare turistică în Vrani, a cărui valoare se ridică la suma de 100.000 de euro.