GÂRNIC – …dar şi un dispensar dotat şi utilat cu cele necesare practicării actului medical în bune condiţii.
În noul an, primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu, speră să reuşească finalizarea proiectelor demarate încă din anii trecuţi. Printre acestea se numără grădiniţa din localitatea Padina Matei, construcţie nouă cu două săli de clasă, şi, tot aici, efectuarea recepţiei finale a lucrării de alimentare cu apă precum şi dotarea dispensarului din comună, ce aşteaptă să fie ocupat, din luna martie, de un medic din oraşul Moldova Nouă.
„Pentru moment, preşcolarii învaţă în două clase amenajate în şcoala gimnazială din Padina Matei, sperăm însă ca viitorul an şcolar să ne găsească în casă nouă, la fel cum îmi doresc să primim şi sumele necesare, alocate potrivit Ordonanţei nr. 28, pentru a putea face recepţia finală a lucrării de alimentare cu apă la Padina Matei. Însă până ce nu vom primi cei 165.000 de lei de la Consiliul Judeţean, cât este datoria pe care o avem faţă de constructor, acest lucru nu se va putea întâmpla. În perioada aceasta ne ocupăm de dotarea dispensarului din comună, care va avea şi două săli pentru urgenţe, unde vom aduce o doctoriţă tânără, căreia i-am asigurat toate condiţiile necesare, pentru a se simţi cât mai bine la noi”, a declarat Nicolae Tismănariu.
O altă dorinţă arzătoare a primarului este asfaltarea DC 49 Gârnic – Moldova Nouă, un tronson de 16 kilometri, pe care zilele trecute angajaţii primăriei au împrăştiat zgură şi piatră pentru a se putea circula în condiţii cât de cât normale. În categoria proiectelor eligibile, ce nu au intrat însă la finanţare dar pentru care edilul speră să primească bani, intră modernizarea şi reabilitarea străzilor din Padina Matei şi Gârnic, construirea unui centru after-school pentru elevi, realizarea sistemului de canalizare şi a unei staţii de epurare la Padina Matei, alimentarea cu apă şi introducerea reţelei de canalizare la Gârnic, precum şi construirea unei microhidrocentrale.
„Măcar o parte dintre aceste proiecte pentru implementarea cărora noi am cheltuit sume importante de bani – aproximativ 600.000 de lei pe studii de fezabilitate, consultanţă şi proiectare, şi pentru care suntem datori – sperăm să se realizeze. Sunt investiţii importante, pe care noi ca şi comunitate nu le putem realiza decât cu bani de la Guvern sau de la Uniunea Europeană”, a mai precizat primarul.
Roxana Bălan Nafiru