Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea de pe Timiş şi Sebeş, împreună cu diverşi parteneri, pregăteşte straie noi pentru secţia de pediatrie.Asociaţia reşiţeană Nevo Parudimos, formată în principal din dascăli, alte câteva organizaţii partenere din Caransebeş, Reşiţa şi Teregova, Primăria Caransebeş şi o companie petrolieră şi-au dat mâna pentru a reabilita Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeş. De fapt, compania petrolieră este cea care a organizat un fel de concurs de proiecte, prin programul „Împreună pentru fiecare“, iniţiativa celor de la Nevo Parudimos numărându-se printre cele care au obţinut girul finanţării.

Zilele acestea constituie perioada de debut a implementării, proiectul urmând să fie finalizat în octombrie, după cum se arată într-un comunicat remis redacţiei. „Reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeş este un proiect care urmăreşte pe de o parte creşterea gradului de implicare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, iar pe de altă parte creşterea gradului de informare al tinerilor în legătură cu normele minime de igienă şi îmbunătăţirea condiţiilor de tratament din Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeş. În cadrul proiectului, pe lângă campania de informare a tinerilor din comunităţile dezavantajate Pipirig şi Balta Sărată din Caransebeş în legătură cu normele minime de igienă, va fi reabilitată toată Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeş, incluzând linoleu antibacterian, faianţă, zugrăvit, pictat, draperii, aplice pentru iluminat, vopsirea tâmplăriei din lemn“, se mai arată în documentul citat.

Asociaţia reşiţeană îi invită la contribuţie pe toţi cei care doresc să se implice în derularea proiectului prin muncă voluntară ori prin donaţii în bani sau materiale. Renovarea va cuprinde 19 saloane care vor fi dotate cu mobilier şi cu draperii noi, vor fi reabilitate patru cabinete medicale, o sală de mese, două rezerve, două săli de tratament, o cameră de gardă şi un cabinet pentru asistente, vor fi reamenajate coridorul şi cele patru grupuri sanitare, urmând să fie creat un mediu ambiant prietenos, pereţii urmând să fie pictaţi cu motive şi personaje de poveste.

Antoniu Mocanu