Caraş-Severin, Romania

Printre care Suedia, Germania, Canada, Belgia, Rusia, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Italia, Slovenia, Elveţia. Cu alte cuvinte a fost o competiţie de mare anvergură, cea mai importantă la nivel de juniori găzduită de ţara noastră. Din delegaţia României au făcut parte, pe lângă componenţii Centrului Olimpic de la Reşiţa şi alţi sportivi din ţară, şi şase luptători de la C.S.M.R., pregătiţi de antrenorul Adrian Dacica: Alina Vuc, Nicoleta Ciuhurezu, Raluca Chircu, Sebastian Uţă, Adam Babaioana şi Bogdan Drăgoi.

Dintre aceştia, cel mai bun rezultat la realizat Alina Vuc, reuşind să se claseze pe locul al III-lea, la categoria 48 de kg. Comportări onorante au mai avut Adam Babaioana (96 kg), Nicoleta Ciuhurezu (51 kg) şi Bogdan Drăgoi (60 kg), care s-au situat pe locul al V-lea, la categoriilor lor de greutate. Să mai spunem că Olivia Neagu a ratat ediţia din acest an a Internaţionalelor României, fiind menajată de prof. Adrian Dacica. Dar, a făcut parte din corpul de oficiali, în număr de 35 de persoane. „A fost un concurs puternic, cu o participare numeroasă şi valoroasă, ne-a precizat prof. Adrian Dacica. Aceasta pentru că se apropie Campionatele Europene de juniori din Serbia, din luna iunie, şi Campionatele Mondiale de juniori, din iulie, de la Bucureşti. În ce ne priveşte se putea mai bine, dar, în principiu, suntem mulţumiţi de comportarea sportivilor. Cum am mai spus, n-au putut alinia mai mulţi reşiţeni, fiindcă unii dintre ei nu sunt refăcuţi sută la sută, şi nu am vrut să risc, tocmai datorită nivelului foarte ridicat al competiţiei“. Pe aceeaşi lungime de undă, referitor la nivelul întrecerilor, acceptând comparaţia cu un „European Mic“, a fost şi prof. Vasile Puşcaşu, secretarul general al Federaţiei Române de Lupte. În plus, a avut numai cuvinte de laudă faţă de gazde, legate de organizare, aprecieri venite de la mai toate delegaţiile participante.
Aprecieri întărite de prof. Anastasia Migipi, din Grecia, delegatul Federaţiei Internaţionale de Lupte (FILA), care este şi arbitru olimpic: „A fost o competiţie foarte puternică, desfăşurată în cele mai bune condiţii, cu un fair-play total. Cu siguranţă, mulţi dintre sportivi vor participa şi la următoarele competiţii internaţionale. Deci, au avut un bun prilej de a-şi verifica nivelul de pregătire, astfel încă să mai îndrepte ce se poate îndrepta. Totul a fost excelent. Felicitări!

Citat:
„Organizarea a fost ireproşabilă.

ANASTASIA MIGIPI

Marius Moraru

Adaugă comentariu