Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cu o investiţie de peste 44 milioane de euro, anumite zone din cartierul Govândari dar şi din zona Calea Caransebeşului s-ar putea schimba complet. Aleşii locali au aprobat recent studiul de fezabilitate aferent acestei investiţii!

Studiul de fezabilitate privind reabilitarea zonelor degradate din microraioanele 2,3,4 din cartierul Govândari, precum şi din zona Calea Caransebeşului, s-a aflat de curând pe masa consilierilor locali. După dezbateri, a fost aprobat scenariul 2 recomandat în studiul de fezabilitate, care a cuprins şi indicatorii maximali ai investiţiei, şi aici ne referim la costul total care se ridică la 222.405.053,99 lei cu TVA, echivalentul a 44.805.401,91 euro, potrivit firmei care a elaborat această documentaţie.

Parcul Tricolorului din Micro 2 este primul obiectiv vizat, aici accentul fiind pus pe plantarea de arbori, arbuşti, plante perene, un gazon irigat precum şi amplasarea de mobilier urban. Pentru Micro 3, în peisaj ar putea apărea o fântână urbană, locuri de joacă, un spaţiu pentru parcări biciclete şi aparate fitness. De asemenea, un capitol important din documentaţia tehnică este cel referitor la reabilitarea parcărilor de pe Aleea Trei Ape, Aleea Buhui, Aleea Gladiolelor şi Aleea Mărghitaş.

De lucrări de modernizare vor beneficia şi Micro 4 şi Calea Caransebeşului, începând de la reţeaua de canalizare, iluminat public şi terminând cu înfiinţarea de noi spaţii verzi şi de agrement. Potrivit documentaţiei, durata de execuţie a lucrărilor este de circa 30 de luni.

JCS-Nicoleta Moraru